غذاهای مقوی و خوشمزه فصل پاییز

  • سامان باقری
  • سه شنبه ۶ خرداد ۹۹
  • ۰۹:۴۱

طرز تهیه انواع  غذاهای پاییزی خوشمزه

 پاییز بهترین فصل سال است و بهترین راه برای جشن گرفتن آن تهیه یک غذای پاییزی خوشمزه برای یک دورهمی خانوادگی است. اما برای گیاهخواران پیدا کردن یک دستور غذای راحت بدون گوشت کار آسانی نیست. به همین دلیل طرز تهیه چند غذای خوشمزه بدون گوشت را برایتان آماده کرده ایم.

6.jpg

خوراک سیب زمینی گیاهی

مواد لازم:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک پیاز متوسط خردشده
  • ۲ ساقه کرفس متوسط خردشده
  • ۲ حبه سیر رنده شده
  • ۹۰۰ گرم سیب زمینی خردشده
  • یک قاشق چایخوری پودر گشنیز
  • یک قاشق چایخوری پاپریکا
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • ۴ پیمانه آب سبزیجات

مواد غذایی و غذا هایی که باید در فصل پاییز خورد

طرز تهیه:

سرآشپز 98 :1. سیب زمینی ها را به ضخامت نیم سانتیمتر حلقه نمایید و در یک قابلمه آب و کمی نمک بریزید . درب قابلمه را ببندید و سیب زمینی ها را به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید تا نرم و ترد شوند . از پختن سیب زمینی ها روی حرارت زیاد اجتناب نمایید تا له نشوند و شکل خود را از دست ندهند .

2. در همین فاصله , کره و روغن را در یک ماهیتابه خیلی بزرگ گرم نمایید . پیاز و در صورت تمایل , سیر را در روغن کمی تفت دهید تا پیازها نرم شوند .

3. سیب زمینی های پخته را بیافزایید و با دقت هم بزنید و حدود 5 تا 8 دقیقه تفت دهید تا سیب زمینی ها برشته و طلایی شوند .

4. نمک و فلفل غذا را اندازه نمایید . جهت سرو , روی آن جعفری بپاشید . در صورت تمایل , غذا را تا زمان سرو داخل فر با دمای کم , گرم نگه دارید .

خورش مرغ با انار و سیر :

مواد لازم خورش مرغ با انار و سیر :

  •  پودر موسیر:یک قاشق مرباخوری
  • پودر سیر:یک قاشق مرباخوری
  • سیر:5حبه (بزرگ)
  • نمک:به میزان لازم
  • انار:2 پیمانه (دان شده)
  • رب انار:نصف پیمانه
  • مرغ:یک کیلو
  • پیاز:یک عدد (ریز)
  • روغن کنجد:4 قاشق سوپ خوری
  • زعفران:یک قاشق مرباخوری (اختیاری)

طرز تهیه خورش مرغ با انار و سیر :

مرغ را بشویید و چربی اضافه آن را بگیرید.

سپس تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرغ را بدون هیچ ادویه ای در تابه داغ تفت دهید.

کمی بعد 2 قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه بیرون بیاورید.

دو قاشق دیگر روغن داخل تابه بریزید و پیاز را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

سیر را هم رنده کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید.

شعله را کم کنید تا سیر تفت بخورد. بعد نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و یک دقیقه ای تفت دهید.

 

بعد زعفران را با رب انار کاملا مخلوط کنید و به پیاز و سیر اضافه کنید.

بعد مرغ را به بقیه مواد اضافه کنید و مقداری آب داخل خورش بریزید تا بجوشند.

بعد از کمی جوشیدن ، دانه انار را به آن اضافه کنید. وقتی خورش جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید.

پای شپرد گیاهی

مواد لازم برای ۶ نفر:

  • ۴ عدد سیب زمینی
  • ۳ عدد هویج
  • ۳ ساقه کرفس
  • یک عدد پیاز کوچک
  • ۲ پیمانه قارچ خردشده
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • نصف قاشق چایخوری آویشن
  • ۴ حبه سیر
  • ۲ پیمانه آب سبزیجات
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • شیر سویا به مقدار لازم
  • کره گیاهی به مقدار لازم
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه:

۱. پوست سیب زمینی‌ها را بکنید، خرد کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.

۲. در این حین، هویج، کرفس و پیاز را خرد کنید و در کره یا روغن چند دقیقه تفت دهید.

۳. قارچ‌ها را اضافه کنید و بپزید تا لبه‌ها شروع به تیره شدن کنند. سیر را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.

۴. رب گوجه فرنگی، آرد و آویشن را اضافه کنید.

۵. به آرامی آب سبزیجات را اضافه کنید و دائما هم بزنید. اجازه دهید بجوشد تا غلیظ شود.

۶. سیب زمینی‌ها را له کنید و شیرسویا و کره گیاهی را اضافه کنید. اگر می‌خواهید نرم‌تر شود، شیر و کره را بیشتر کنید. نمک و فلفل بزنید.

۷. مخلوط سبزیجات را ته یک ماهیتابه بریزید و سیب زمینی‌ها را روی آن پخش کنید.

۸. روی سیب زمینی روغن اسپری کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید یا تا زمانی که ترد شود. سپس از خوردن آن لذت ببرید.


پای قالبی گیاهی

مواد لازم:

  • سه چهارم پیمانه پیاز خردشده
  • یک حبه سیر بزرگ رنده شده
  • ۲ پیمانه آب سبزیجات
  • ۲ پیمانه کنسرو سبزیجات (ترکیب ذرت، هویج، لوبیا سبز)
  • یک چهارم پیمانه شیر بادام
  • یک چهارم پیمانه آرد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • بیسکویت یا پای

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۲۱۸ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

۲. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت قرار دهید. سپس سیر و پیاز و نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۷ دقیقه بپزید تا نرم شود.

۳. آرد را اضافه کنید و هم بزنید، سپس به آرامی آب سبزیجات را اضافه کرده و همچنان هم بزنید.

۴. شیر بادام را اضافه کنید و هم بزنید. بجوشانید تا مخلوط غلیظ شود (حدود ۱۰ دقیقه). اگر هنوز رقیق است نصف پیمانه آب سبزیجات را با یکی دو قاشق غذاخوری آرد هم بزنید و به قابلمه اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید و اگر لازم بود باز این کار را تکرار کنید.

۵. وقتی سس غلیظ شد، کنسرو سبزیجات را اضافه کنید و ۴-۵ دقیقه دیگر بپزید و نمک و فلفل را به مقدار لازم اضافه کنید.

۶. مخلوط را بین شش کاسه تقسیم کنید. بیسکویت یا پای را روی آن قرار دهید. کاسه‌ها را روی سینی فر قرار دهید و حدود ۱۴ تا ۱۷ دقیقه بپزید تا بیسکویت‌ها طلایی شوند. اجازه دهید قبل از سرو ۴ تا ۵ دقیقه سرد شود.


کوفته قالبی سیب و عدس و گردو

مواد لازم:

  • یک پیمانه عدس نپخته
  • یک پیمانه گردو خرد شده
  • ۳ قاشق غذاخوری پودر دانه کتان+ نصف پیمانه آب
  • ۳ حبه سیر له شده
  • یک و نیم پیمانه پیاز خردشده
  • یک پیمانه کرفس خردشده
  • یک پیمانه هویج رنده شده
  • یک سوم پیمانه سیب پوست کنده و رنده شده
  • یک سوم پیمانه کشمش
  • نصف پیمانه آرد جو
  • سه چهارم پیمانه پودر سوخاری
  • سه چهارم قاشق چایخوری آویشن
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

لعاب سیب و بالزامیک:

  • یک چهارم پیمانه کچاپ
  • دو قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
  • دو قاشق غذاخوری کره سیب (کره سیب شکل خیلی غلیظ پوره سیب است که با حرارت کم و مدت طولانی سیب را با آب می‌پزند تا قند موجود در آن کاراملیزه شده و کره سیب به رنگ قهوه‌ای درآید.)

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۳۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید. عدس‌ها را بشویید و با نمک و سه پیمانه آب داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، در آن را بردارید و ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید. دائما هم بزنید و اگر نیاز بود آب اضافه کنید. هدف این است که عدس‌ها کاملا پخته و له شوند. سپس عدس را بکوبید.

۲. گردو‌ها را حدود ۸-۱۰ دقیقه در فر با دمای ۳۲۵ درجه قرار دهید. سپس از فر خارج کرده و دمای فر را به ۳۵۰ درجه فارنهایت افزایش دهید.

۳. پودر کتان را با آب در یک کاسه کوچک ترکیب کنید و کنار بگذارید.

۴. یک قاشق چایخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر و پیاز را به مدت ۵ دقیقه در آن تفت دهید. نمک بزنید. حالا کرفس خردشده و سیب و هویج رنده شده و عدس له شده را اضافه کنید. ۵ دقیقه یا بیشتر تفت بدهید. از روی حرارت بردارید.

۵. در یک کاسه بزرگ همه مواد را با هم ترکیب کنید. نمک و فلفل آن را مزه کنید.

۶. ظرف مخصوص فر را چرب کنید و روی آن کاغذ روغنی بیندازید. مخلوط را محکم در ظرف فشار دهید. مواد لعاب را ترکیب کنید و سپس نیمی از آن را روی کوفته پخش کنید. بقیه را نگه دارید تا با کوفته بخورید.

۷. به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. لبه‌ها باید قهوه‌ای روشن شوند. اجازه دهید کمی سرد شود و سپس برش داده و میل کنید.


قارچ و کیل استراگانف

مواد لازم برای چهار نفر:

  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک عدد پیاز متوسط خردشده
  • دو حبه سیر له شده
  • ۴ عدد قارچ بزرگ ورقه شده
  • یک قاشق چایخوری پاپریکا
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • یک و نیم پیمانه آب مرغ یا سبزیجات
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱ عدد کلم کیل خردشده
  • ۲-۳ پیمانه ماکارونی پیچی
  • یک پیمانه ماست یونانی
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. پیاز‌ها را اضافه کنید و ۴ دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که کمی نرم شوند. سیر و قارچ‌ها را اضافه کنید. پاپریکا و نمک و فلفل اضافه کنید. ۳ دقیقه دیگر تفت دهید یا تا وقتی قارچ‌ها نرم و تیره‌تر شوند.

۲. آرد را روی مخلوط قارچ بپاشید و ترکیب کنید.

۳. آب سبزیجات و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. هم بزنید تا رب گوجه حل شود. کلم کیل را اضاف کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید.

۴. در این حین، ماکارونی‌ها را در آب جوش بپزید تا وقتی نرم شوند. آبکش کنید و به قارچ‌ها اضافه کنید.

۵. ماست یونانی را اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب شود. سپس میل کنید.


انچیلادای لوبیا و سبزیجات

مواد لازم برای انچیلادا:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک عدد فلفل دلمه‌ای خردشده
  • یک پیمانه پیاز خردشده
  • تا ۴۰۰ گرم لوبیا پخته
  • تا ۴۰۰ گرم گوجه کباب شده
  • ۳۵۰ گرم سس انچیلادا
  • تا ۱۰۰ گرم فلفل قرمز خردشده
  • ۱۰ عدد نان تورتیلا
  • سه پیمانه پنیر چدار یا پنیر دلخواه

تزئینات:

  • جعفری
  • آووکادو
  • ماست یونانی
  • سس تند

طرز تهیه:

1. فر را از قبل با دمای 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتی گراد) داغ کنید.

2. سالسا، عصاره سبزیجات و آرد را در یک مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. هر وقت لازم بود دیواره های مخلوط کن را بتراشید.

3. روغن کانولا را در یک تابه ی بزرگ روی شعله ی متوسط داغ کنید. فلفل دلمه ای قرمز و پیازها را به تابه اضافه کنید. نمک و فلفل اضافه کنید. 5 تا 7 دقیقه گاهی هم بزنید و تفت دهید تا نرم شوند. پیاز ها باید نیمه شفاف بشوند. مواد را داخل یک کاسه بریزید و گشنیز را اضافه کنید و هم بزنید.

 

4. در این مدتی نیمی از سس سالسا و عصاره سبزیجات را در یک ظرف مخصوص فر مستطیلی شکل بریزید. ظرف را کج کنید تا سس کف کل آن را به شکل یک لایه ی یکدست بگیرد. نان تورتیلای گرم شده را روی سطح کابینت پهن کنید و لوبیای پخته را به صورت مساوی بین آنها تقسیم کنید. روی هر نان 1/8 از اسفناج و 1/8 از مخلوط پیاز و فلفل را بریزید. نان ها را لوله کنید و به شکلی که طرف تا خورده ی آن رو به پایین باشد در ظرف مخصوص فر بچینید. این کار را تکرار کنید تا کل تورتیلا ها پر شوند و داخل ظرف قرار بگیرند. باقی سس را روی آنها بریزید و مواظب باشید که روی همه ی تورتیلا ها پر شود. روی آنها پنیر چدار بریزید.

5. 15 تا 20 دقیقه تا زمانی پنیر آب شود و سس به حباب زدن بیفتد در فر بپزید.

6. بلافاصله به همراه آووکادوی ورقه شده سرو کنید.

منبع: https://my23.food.blog

  • نمایش : ۲۶۵
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی