دستور پخت بورک ترکی

  • سامان باقری
  • دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹
  • ۰۹:۴۳

بورک یکی از محبوب‌ترین، مشهورترین و قدیمی‌ترین غذاهای فینگرفودی ترکیه است که از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تاکنون در تمام وعده‌ها از صبحانه گرفته تا ناهار و شام و مهمانی‌ها سرو می‌شود. بورک ابتدا یک غذای درباری بود و سپس به آشپزخانه عامه مردم راه پیدا کرد.

دستور تهیه ۸ بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه

مواد لازم خمیر: 

آرد دو پیمانه ، آب ولرم دو سوم پیمانه ، نمک یک قاشق چایخوری ، تخم مرغ یک عدد

مواد میانی: 

اسفناج 750 گرم پاک نشده ( فقط قسمت برگ و استفاده میکنیم ) ، پیاز یک عدد درشت ، قارچ 15_20 عدد ، روغن زیتون یا روغن … به اندازه ی کافی ، نمک و فلفل و زیره ی سبز .

کره ی آب شده برای چرب کردن لایه های خمیر 100 گرم ( تو دستور اصلی مقدار کره دوبرابر بود من 100 گرم استفاده کردم.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه بورک ترکی:

پیاز و نگینی خرد میکنیم و با روغن سرخ میکنیم و بعد قارچ و اضافه میکنیم و تفت میدیم و آخرسر اسفناج و اضافه میکنیم و تفت میدیم.( با حرارت بالا تفت بدین که مواد آب نندازه) نمک و فلفل و زیره رو هم میزون میکنیم و کنار میذاریم.

آرد و آب و نمک و تخم مرغ و ترکبب میکنیم و خمیر نرمی درست میکنیم یکی دو دقیقه خمیر و ورز میدیم و ده دقیقه استراحت میدیم .اگر آرد بیشتری نیاز بود اضافه میکنیم.

خمیر و به هشت چونه تقسیم میکنیم ،چونه هارو اول به کمک وردنه و بعد با اوکلاوا باز میکنیم تا کمی نازک بشه البته نه در حد خمیر باقلوا ، اندازه ی خمیر باز شده باید کمی بزرگتر از ظرف مورد نظر باشه برای باز کردن خمیر آرد و با احتیاط بپاشین روی خمیر تا سفت نشه ،خمیرو بعد از باز کردن داخل ظرف میذاریم و دو سه قاشق کره ی آب شده میدیم روی خمیر و خمیر بعدی رو باز میکنیم و روی خمیر اولی میذاریم و دوباره دو سه قاشق کره میدیم روی خمیر چهار تا خمیر و به این صورت عمل میکنیم … روی خمیر چهارم مواد میانی آماده شده رو میریزیم و پهن میکنیم و دوباره چهار تا چونه ی باقیمانده رو به همان صورت باز میکنیم و چهار طبقه روی هم میذاریم و بین لایه ها کره میدیم کره رو به همه ی سطح خمیر میزنیم کناره های خمیر و پیچ میدیم و با چاقوی تیز برش میزنیم و روی لایه ی آخر و هم کره میزنیم و میذاریم تو فر و توکل برخدا منتظر میمونیم تا 50 دقیقه الی یکساعت .. دمای فر 180 درجه ی سانتیگراد ،طبقه ی وسط فر فقط شعله ی پایین و روشن کردم .یک دقیقه هم زیر شعله ی گریل گذاشتم .سایز قالب هم به قطر 30 سانتیمتر.

منبع: ashpazi

  • نمایش : ۱۵۳
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی