- سامان باقری
- چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹
- ۰۱:۰۰
قبل از اینکه به شما طرز تهیه پای هلو و آناناس را آموزش دهم ابتدا لازم میدانم که اول توضیح دهم پای چیست؟
پای، یک ظرف غذا پخته شدهاست که معمولاً با لایه خمیر شیرینی پوشش داده میشود یا بهطور کامل از مواد شیرینی ساخته میشود. در واقع پای، نوعی خوراک پیراشکی مانند است که از دو بخش تشکیل میشود: یک بخش آن لایه خمیری است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار میگیرد. پای بر اساس لایه خود دستهبندی میشود.
پای پُر (تک پوسته یا از پایین پوسته)، لایه خمیر شیرینی همانند ظرف شیرینیپزی در زیر و مواد در بالای لایه شیرینی قرار میگیرد و روی مواد غذایی، باز گذاشتهاست. این نوع پایها را تارت مینامند. که بیشتر در پایهای شیرین اینگونهاست. ولی یکی از معروفترین پایهای شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، پای کیش میباشد.
پای بالا پوسته، که مواد پای در پایین ظرف میباشد و روی این مواد را با خمیر پای میپوشانند.
پای دو پوسته، مواد را درون خمیر قرار داده و خمیر را میپیچند. یعنی موادغذایی بهطور کامل در پوستهای از شیرینی محصور میشود.
برای پوسته پای مواد مختلفی استفاده میشود، از جمله پودر شیرینی پزی بیسکویت یا سیب زمینی له شده و معمولاً خمیر پای، حاوی کره بوده که فراورده پوک و تردی را ایجاد میکند. و برای مواد داخل پای ( پیراشکی) موادی چون انواع گوشت، ماهی، سبزیجات، میوه، مربا، مارمالاد، انواع پنیر، خامه، شکلات، کاسترد، مغز میوه یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین میشوند.
اگر لازم باشد که خمیر پای بیشتر از مواد داخل پای بپزد، ابتدا خمیر را پخته و سپس مواد داخل پای را اضافه نموده و برای مدت کوتاهی دوباره آن را میپزند. گاهی اصلاً پخت مجدد لازم نیست و تنها پس از اضافه نمودن مواد به خمیر پای و سرد شدن خمیر پخته، آن را در یخچال میگذارند.
طرز تهیه پای هلو خانگی با نکات
پای هلو را می توانید با یک دستور تهیه خانگی خودتان آماده نمایید تا هم با یک تجربه آشپزی جدید روبه رو باشید و فارغ از این بتوانید یک شیرینی خوش طعم رای برای خود و خانواده مهیا نمایید.
پای هلو خانگی
مواد لازم برای پای هلو :
آرد :2 پیمانه
کره سرد یخچالی :150 گرم
پودر قند:1/2 پیمانه
وانیل :1/4 قاشق چایخوری
شیر :نصف پیمانه
زرده تخم مرغ:2 عدد
نمک :1/8 قاشق چایخوری
مواد لازم برای داخل پای :
پودر بادام:1 پیمانه
نشاسته ذرت:1و 1/2 قاشق سوپ خوری
وانیل :1/4 قاشق چایخوری
پودر قند :1/4 پیمانه
تخم مرغ :3 عدد
کره :50 گرم
هلو ورقه شده:به مقدار لازم
زرده تخم مرغ :یک عدد
خامه :یک قاشق
طرز تهیه پای حرفه ای و خوشمزه هلو :
ابتدا باید مواد خشک را که شامل آرد ، نمک و پودر قند میشوند را با هم مخلوط و بعد الک کنید.
در مرحله بعد کره یخچالی را رنده کنید و به مخلوط مواد خشک اضافه کنید و با نوک انگشت به خورد آرد بدهید و خوب ترکیب کنید تا کره قشنگ جذب شود.
بعد وسط مخلوط آرد را گود کنید.سپس زرده تخم مرغ ها و وانیل را داخل آن بریزید و کم کم شروع به ورز دادن بکنید.
در این حین شیر را هم آرامی اضافه کنید.ولی باید دقت کنید بعد از اضافه کردن شیر ، مواد را خیلی ورز ندهید ، چون خمیر روغن میندازه.همین که خمیر یکدست شد و جای انگشتان روی آن ماند کافیست.
خمیر آماده شده شما چسبناک است ، آن را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و حالت چسبندگی آن از بین برود.
در این فاصله مواد میانی پای را آماده کنید.
کره را با تخم مرغ ، وانیل و پودر قند مخلوط کنید و با درجه متوسط همزن به مدت یک الی 2 دقیقه هم بزنید.
بعد نشاسته ذرت و پودر بادام را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و با لیسک خوب مخلوط کنید و بعد کنار بگذارید.
همچنین بخوانید:
- نکات کلیدی در تهیه کوکوسبزی در فر
- طرز تهیه “سالاد شیرازی” حرفه ای مخصوص رستوران ها
- مرحله به مرحله درست کردن “آش دوغ” اردبیلی خوش طعم
طرز تهیه پای آناناس به سبکی خوشمزه و متفاوت
پای آناناس یکی از شیرینی های خشک و خوشمزه ایست که طعم فوق العاده ای دارد و برای دسر در مهمانی هایتان و یا به عنوان عصرانه در کنار چای بسیار لذیذ و پرطرفدار است.
پای خوشمزه آناناس نرم و لطیف
مواد لازم برای پای آناناس
کرم پاتیسیر
به مقدار لازم
نشاسته ذرت
50 گرم
آرد
300 گرم
شکر
200 گرم
کره
250 گرم
تخم مرغ
5 عدد
ماست
120 میلی لیتر
وانیل
2 قاشق چایخوری
دارچین
1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر
1و 1/2 قاشق مربا خوری
کمپوت آناناس
1 قوطی
طرز تهیه پای آناناس
ابتدا کره ی نرم شده در دمای محیط را با پودر شکر مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملا سفید و کشدار شوند .بعد وانیل را اضافه کنید و کمی هم بزنید.
در مرحله بعد تخم مرغ ها را دونه دونه به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و در هر مرحله مواد را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ ها کاملا ترکیب شوند.
آرد ، نشاسته ذرت و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید و از الک رد کنید.سپس یواش یواش به مخلوط کره و تخم مرغ بیفزایید و با قاشق هم بزنید تا مواد خوب جذب هم شوند.
قالب های پای را آماده کنید و داخلشان کاغذ مافین گذاشته و از مواد مخلوط شده داخل قالب بریزید به طوری که قالب کامل پر نشود و جا برای حلقه های آناناس نصف شده داشته باشد.
با کمی پودر نارگیل روی مواد را تزیین کنید و حلقه های آناناس را روی خمیر بچینید.
فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد از قبل داغ کنید و قالب های پای را به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزند.
وقتی کیک طلایی شد آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن از قالب جدا کنید و مقداری پودر قند روی آن بپاشید.