- سامان باقری
- جمعه ۲ اسفند ۹۸
- ۲۲:۵۳
شیرینیهای ایرانی
به جزء شیرینیهای اصیل قدیمی ایران مانند گز و سوهان ، شیرینیها در شیرینی فروشیهای ایران به دو دسته اصلی شیرینی خشک و تر تقسیم میشوند. شیرینیهای خشک شیرینیهایی هستند که در تهیه آنها از خامه استفاده نشده باشد و قابلیت نگهداری برای مدت بالا را داشته باشند. از معروفترین این شیرینیها میتوان به شیرینی زبانی، کشمشی، دانمارکی و مربایی اشاره کرد. شیرینیهای تر شیرینیهایی هستند که در تهیه آنها از خامه استفاده شده باشد و برای نگهداری باید در محیط یخچال نگهداری شوند. از معروفترین این شیرینیها میتوان به شیرینی خامهای و رولت اشاره کرد.
سرآشپز98 : با اینکه اصولاً عمر شیرینهای تر به خاطر شرایط نگهداری آنان و همچنین کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنی در ایران درمقایسه با کشورهای اروپایی، نمیتواند زیاد بوده باشد، تنوع این نوع شیرینیها به نوعی بیانگر خلاقیت و ظرافت طبع ایرانی میباشد. ایرانیان تاریخی طولانی در تولید شیرینی جات داشته اند، بستنی البته نه به صورت فعلی، ۲۴۰۰ سال پیش در ایران اختراع شدهاست و ریشه تاریخی شیرینیهای خشک غربی (cookie) به کلوچه ایرانی در ۱۳۰۰ سال پیش میرسد. البته حداقل در مورد بستنی، ایرانیان آنچنان در تاریخ تحول آن مشارکت نداشته اند که شاید ریشه در کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنیاتی در آسیا نسبت به اروپا داشته باشد، که آن هم ریشه در مشکل دار بودن هضم لاکتوز برای اکثر مردم آسیا دارد.
مواد لازم شیرینی گردویی
زرده تخم مرغ:4 عدد بزرگ
شکر یا پودر قند :½ پیمانه
وانیل :¼ قاشق چایخوری
گردو:½ 3 پیمانه خرد شده
رنده پوست لیمو:¼ قاشق چایخوری ( پوست 1 لیمو)
طرز تهیه شیرینی گردویی
ابتدا تخم مرغ ها را بشکنید و زرده و سفیده را از هم جدا کنید. شکر یا پودر قند را به زرده اضافه کنید و با هم زن برقی خوب بزنید.
حدودا 12 تا 15 دقیقه ای زمان میبرد تا مواد سفید و کشدار شوند.
درادامه گردو، رنده پوست لیمو و وانیل را افزوده و مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. فر را با دمای 160 درجه روشن کرده و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و چرب نمایید.
با یک قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله داخل سینی بریزید، سینی را برای 10 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی ها پخته و برشته شوند.
طرز تهیه پاستیل اناری و دیگر طعم های بی نظیر
پاستیل یا آبنبات ژله ای نوعی شیرینی کوچک و لاستیکی مانند هستند. انواع اصلی و قدیمی پاستیلها از شکر، شربت گلوکز، طعم دهندهها، رنگهای خوراکی و ژلاتین ساخته شدهاند. استفاده از ژلاتین در ساخت و تولید پاستیل باعث میشود که به پاستیل حالت ژلهای بدهد و هنگام خوردن در دهان آب شود و باعث چسبناک شدن آن شود.
پاستیلها در شکلهای خرس، کرم، قورباغه، همبرگر کوچک، توت فرنگی، آلبالو، بطری نوشابه، سیب، پرتقال و شکلهای جالب و دوست داشتنی دیگر به بازار عرضه میشود
پاستیل در میان کودکان و حتی بسیاری از بزرگ سالان بسیار محبوب می باشد ، اما گاهی اوقات سلیقه افراد در آشپز بودن شیرینی نارگیلی می تواند به کمک شان بیاید و با وجود این هنر هر طعمی از پاستیل را که می خواهند در خانه و به صورت کاملا طبیعی و بدون مواد مضر درست کنند ، ما در ادامه این مقاله از بخش آشپزخانه نمناک به شما کمک می کنیم که پاستیل را با طعم واقعی و دوست داشتنی تر از همیشه درست کنید.
مواد لازم برای پاستیل انار
شکر:یک دوم پیمانه
گلوکز: مایع یک چهارم پیمانه
پودر ژلاتین :یک چهارم پیمانه
آب میوه طبیعی (آب انار) :150 میلی لیتر (تقریبا یک پیمانه سر خالی)
پاستیل
پاستیل با شکل انار
طرز تهیه پاستیل انار
ابتدا یک ظرف فلزی بردارید و شکر، پودر ژلاتین، گلوکز و آب میوه را داخل آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
بعد از اینکه همه مواد با هم مخلوط شدند شعله را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود.
قالب های مورد نظر را با آب سرد مرطوب کرده و مواد پا ستیل(Gummy candy) را به تدریج داخل آن ها بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را ببندد.
مواد لازم برای تهیه نان پنجره ای :
شیر 2/3 پیمانه
نشاسته گل 1/2 پیمانه
آرد قنادی یا همان آرد سفید 1 پیمانه
گلاب 1/3 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
وانیل کمی
پودر قند برای روی شیرینی ها مقداری
طرز تهیه نان پنجره ای:
ابتدا نشاسته و شیر و گلاب را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته ها حل شوند. بعد یکی یکی تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید. حالا کمی وانیل بزنید و هم بزنید.
سپس آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. درب ظرف را ببندید تا برای نیم ساعت موادتان در محیط خانه استراحت کنند.
حالا روغن سرخ کردنی را داخل قابلمه گودی بریزید و روی شعله زیاد قرار بدهید تا حسابی روغن داغ شود. قالب را هم داخل روغن داغ قرار بدهید تا داغ شود، سپس قالب را تکان بدهید که روغن اضافی آن گرفته شود و داخل مواد بزنید (مواد نباید روی قالب را بگیرد) سپس قالب را داخل روغن داغ بزنید و آن را حرکت بدهید تا جدا شود. ( می توانید با کمک چنگال آن را جدا کنید).
حالا شیرینی را از توی روغن داغ خارج کنید و روی دستمال آشپزخانه قرار بدهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. وقتی خنک شد روی آن پودر قند الک کنید.
نکاتی برای تهیه نان پنجره ای :
• قالبتان نباید به کف قابلمه بخورد و باید به صورت شناور باشد.
• وقتی شیرینی ها سرخ شدند روی هم قرار ندهید چون باعث می شود شیرینی ها نرم شوند.
• در زمان درست کردن شیرینی قالب را از روغن خارج نکنید، مدام باید داخل روغن باشد تا از حرارت نیفتد.
• چند دانه درست کردید دوباره موادتان را هم بزنید تا آرد و نشاسته ته نشین نشوند.
• بعضی ها به جای آنکه خاک قند را به تنهایی روی شیرینی بپاشند، آن را با مقداری مغز پسته آسیاب شده و هل کوبیده مخلوط کرده و روی نان پنجرهای میریزند.
• اگر دوست داشتید رنگ آن زرد شود مقدار کمی زعفران به مواد اضافه کنید.
منبع: cookcook2