- سامان باقری
- يكشنبه ۲۷ بهمن ۹۸
- ۲۰:۱۳
خمیر پیتزا یکی از اجزای خیلی مهم در پخت پیتزاس. اگه خمیری که تهیه میکنید نتیجه دلخواهتون رو بده و ترد و خوشمزه باشه و بافت مناسبی هم داشته باشه به جذابیت ظاهری و مهم تر از اون به طعم پیتزای شما کمک خیلی زیادی میکنه. در این مطلب آموزش تهیه یک خمیر پیتزای عالی رو میذارم که به ساده ترین و سریع ترین روش ممکن تهیه میشه.
مواد مورد نیاز خمیر پیتزا:
- آرد سفید: ۳۵۰ گرم
- روغن مایع: ۲ تا ۳ قاشق چای خوری
- مخمر فوری: ۲ قاشق مرباخوری
- شکر:۱ قاشق چایخوری
- آب یا شیر گرم: یک تا یک و نیم پیمانه
- نمک: ۱ قاشق چای خوری
- (این مقدار مواد برای تهیه دو عدد پیتزا بزرگ مناسب است)
طرز تهیه خمیر پیتزا
سرآشپز98 : در 1 پیمانه آب مایه خمیر و شکر را با هم حل کنید. سپس روغن و نصف پیمانه آب را به مخلوط مایه خمیر اضافه کنید .
در کاسه ای آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس مخلوط مایه خمیر را داخل آرد بریزید و با دست هم بزنید.
روی سطح صافی مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و با دست خوب ورز دهید تا خمیر نرم شود و به دست نچسبد.
خمیر را هم به شکل توپ در بیاورید و در کاسه ای چرب قرار دهید و روی آن را با حوله ای خیس بپوشانید تا خمیر خشک نشود و در یک جای گرم به مدت 1 ساعت قرار دهید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید و دو برابر شود.
بعد از یک ساعت ور آمدن خمیر آن را دوباره روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و کمی آن را ورز دهید تا گاز خمیر خالی شود .
سپس آن را به 10 چانه تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ در بیاورید. خمیر ها را پهن کنید و با وردنه دایره ای به قطر 25 سانتی متر و نازک باز کنید.
چند نکته ی مهم برای تهیه خمیر پیتزای خانگی :
توجه داشته باشید که اگه میخواید خمیر تردی داشته باشین بهتره اون رو در یخچال بذارید تا به آرامی ور بیاد.
اینطوری عمل ور اومدن کندتر انجام میشه کوفته ولی خمیر تردتر میشه.
اکثر رستورانها هم خمیر پیتزا رو از شب قبل آماده میکنن و در یخچال میگذارن.
شیر هم باعث ترد تر شدن و مزه بهتره خمیر میشه.
وقتی که خواستید خمیر رو استفاده کنین، یکی دو دقیقه ورز بدین تا حجمش کم شود .
این خمیر برای دو یا سه پیتزای متوسط کافیه.
توجه داشته باشین موقع پهن کردن، ضخامت کلفت ترین قسمت پیتزا بیشتر از دو سانتی متر نشه.
منبع: میهن بلاگ